Gyakorolj keményen, harcolj könnyedén!

Kezdőoldal

MENŰ

Bujinkan

Bujinkan szabályzat

Fokozatok és jelölésük

Tenchijin Ryaku no Maki

Ninjutsu

Életrajzok

O Sensei

Soke

Shihan Dean Rostohar

Kilenc tradíció

Togakure Ryu

Gyokko Ryu

Shinden Fudo Ryu

Takagi Yoshin Ryu

Kukishinden Ryu

Koto Ryu

Gikan Ryu

Kumogakure Ryu

Gyokushin Ryu

Bujinkan szabályzat


A Bujinkan Dojo csak azok számára lesz nyitva, akik elfogadják és támogatják a Bujinkan Dojo irányelveit. Azok, aki nem ezt teszik, nem csatlakozhatnak. Csak azokat engedjük csatlakozni, akik elolvasták és egyetértenek ezekkel az irányelvekkel.

Csak azok gyakorolhatnak, akik megfelelő önkontrollal és ajánlással rendelkeznek. Orvosi vizsgálat, kötelező. Különösen tekintettel az egyének mentális betegségeire, drogfogyasztásukra, vagy mentális labilitásukra, melyek kizárják a csatlakozást. Szükséges egy olyan vizsgálat, hogy az adott személy veszélyt jelent-e másokra, például van-e fertőző betegsége, személyiségbeli, vagy fizikai rendellenességekkel rendelkezik, vagy az önuralom hiányában szenved.

Büntetett előéletű egyének el lesznek utasítva. Bajkeverők, azok, akik bűncselekményt követnek el, és akik vétenek a Japán törvények ellen, ki lesznek zárva.

Azok, akik nem támogatják a Bujinkan Irányelveit, akár gyakorlóként, akár a társadalom tagjaként, botrányosan, vagy szégyenletesen viselkednek, azok ki lesznek zárva. Mostanáig a Bujinkan nyitva állt sok Japánba érkező számára. közöttük sajnálatos módon voltak erőszakos részeges viselkedők, mentálisan betegek, és bajkeverők, akik csak magukra gondoltak és nem törődtek azzal, hogy cselekedeteik mennyit ártanak másoknak. Az Ő cselekedeteik miatt sok igaz szívű ember elhagyta a Bujinkan-t. Ettől a naptól kezdve minden bajkeverő ki lesz zárva.

Az edzések során (mind a dojo-ban, mind a dojo-n kívül) esetlegesen bekövetkező balesetekért a Bujinkan nem okolható. Egy nagyon fontos pont: azok, akik nem hajlandóak személyes felelősséget vállalni a Bujinkan edzések alatt előforduló balesetekért, nem lesznek felvéve. Ismételten a tisztánlátás kedvéért, a Bujinkan nem vállal felellőséget a tréningjei alatt esetlegesen bekövetkező balesetekért tekintet nélkül annak helyére.

Mindazok, akik csatlakoznak a Bujinkan-hoz megkapják az éves tagsági kártyát. Ez a kártya nem csak a Bujinkan tagok, kitüntetésére szolgál, hanem jelzi, hogy tulajdonosa egy nagyobb egésznek a része - melynek harcos szívu tagjai együtt fejlesztik önmagukat az edzésen és a barátságon keresztül. Tanúsítja a harcos erény dicsoségét és megtestesíti a huséges és testvéries szeretetet.

A Bujinkan hagyománya elismeri a természet és minden emberi élet egyetemességét, és tudatában van annak, hogy az, természeténél fogva két rész között áramlik:

"A Taijutsu titkos elve megtanít a béke alapjaira."
"A tanulás ösvénye vezet a rendíthetetlen szívhez (fudoshin)."

Mostanában vált a Bujinkan igazán nemzetközivé. Csak úgy, mint vannak különböző időzónák, vannak különböző tabuk is a világ emberei és nemzetei között. Tisztelnünk kell egymást, és törekednünk kell e tabuk tiszteletben tartására. Először a harcos szívét kell elsajátítanunk és együtt dolgoznunk az önfejlesztésen és a Bujinkan jobbá tételén.

Azok, akik nem támogatják a fent említett irányelveket, ki lesznek kényszerítve.

Dr. Masaaki Hatsumi Soke

Seishin

Kettlebell

ACELFULLANK

GLOCK

PENTANET

Minden jog fenntartva! Bebők László 2003-2008 | Hivatalos webszolgáltatónk a Netalfa Kft.