Gyakorolj keményen, harcolj könnyedén!

Kezdőoldal

MENŰ

Bujinkan

Bujinkan szabályzat

Fokozatok és jelölésük

Tenchijin Ryaku no Maki

Ninjutsu

Életrajzok

O Sensei

Soke

Shihan Dean Rostohar

Kilenc tradíció

Togakure Ryu

Gyokko Ryu

Shinden Fudo Ryu

Takagi Yoshin Ryu

Kukishinden Ryu

Koto Ryu

Gikan Ryu

Kumogakure Ryu

Gyokushin Ryu

Bujinkan


A Bujinkan szervezetét Soke Masaaki Hatsumi hozta létre 1970-ben azzal a céllal, hogy összefogja a kilenc tradicionális iskolát és átadja mind azt a tudást a harcművészetekről, amit a tanárától kapott. Mestere tiszteletére nevezte el Bujinkan-nak, melynek jelentése: Az Isteni harcos edzőhelye, csarnoka.
Ezek az iskolák több száz éve részei a Japán történelemnek. Habár Hatsumi Sensei az aki birtokolja azokat a Densho-kat, melyek igazolják, hogy a nagymestere több harcművészeti iskolának a Bujinkan az a Világszervezet, amely ezeket összefogja. Ezek az iskolák polgárháborúkkal teli századokon át alakultak ki még Japán egyesítése előtt a Tokugawa Shogunatus ideje alatt.

A kilenc tradicionális iskola összefogásán kívül fontos feladata a szervezetnek, hogy összefogja és koordinálja a Világ számos országában működő Dojo-kat.

A szervezet élén a Soke, Dr. Masaaki Hatsumi áll. Az ő közvetlen irányítása alatt végzik oktatói tevékenységüket a Shihan-ok. Minden évben a Soke által megahtározott témakört (Ryu-t-iskolát, alapelvet) tanítják.
A nyugati ember számára szükséges volt egy tanuló és mester fokozatokból álló fokozat és követelmény rendszer bevezetésére. A Bujinkan-on belül elösször 7 tanuló és 10 mesterfokozatból álló rendszer lett bevezetve. Ezt később a Soke megváltoztatta. Jelenleg 10 tanuló (kyu fokozattal) és 10 mesterfokozatból álló rendszer van.
A Soke összeáálitásában minden oktató (Shihan) megkapta a TEN CHI JIN RYU no MAKI -t. Ez nem más, mint a 4. Dan fokozatig leadandó technikák és alapelveknek az összesége. Minden Shihan-nak, Shidoshi-nak meg van a lehetősége, hogy saját maga állítsa össze a vizsgaanyagát. Eldöntheti, hogy egy adott fokozatra milyen követelményeknek kell megfelelni a tanulónak. Egy fontos kritériumnak kell megfelelni minden oktatónak, és természetesen tanulónak. A 4.Dan fokozat megszerzésével minden tanulónak azonos tudással kell rendelkeznie.

Seishin

Kettlebell

ACELFULLANK

GLOCK

PENTANET

Minden jog fenntartva! Bebők László 2003-2008 | Hivatalos webszolgáltatónk a Netalfa Kft.