Gyakorolj keményen, harcolj könnyedén!

Kezdőoldal

MENŰ

Bujinkan

Bujinkan szabályzat

Fokozatok és jelölésük

Tenchijin Ryaku no Maki

Ninjutsu

Életrajzok

O Sensei

Soke

Shihan Dean Rostohar

Kilenc tradíció

Togakure Ryu

Gyokko Ryu

Shinden Fudo Ryu

Takagi Yoshin Ryu

Kukishinden Ryu

Koto Ryu

Gikan Ryu

Kumogakure Ryu

Gyokushin Ryu

Shihan Dean Rostohar
(1965- )

Dean Rostohar 1965-ben született Zágráb-ban és jelenleg is ott él. 10 évesen kezdett el Shotokan Karate-t gyakorolni és 10 éven keresztül foglalkozott vele. A Karate-val párhuzamosan más harcművészeteket és küzdősportokat is tanult és gyakorolt, mint: Wing Chun Kung Fu, Jeet Kun Do, Judo, Jujutsu, bírkózás, Aikido, Tae Kwon Do. Semi és full contact versenyeken vett részt Kick Box stílusban.

A Ninjutsu-val 1986-ban találkozott elöször, Andrew Adams NINJA - The invisible assassins című könyvében.
Az első tanárai Tesic testvérek voltak, akik a Ninjutsu alapjait tanították meg neki. Késöbb több mesterrel is találkozott, akik hatással voltak gondolkodására. 1993-ban Hatsumi Soke kérésére és támogatásával megnyitotta az első Bujinkan Dojo-t Horvátországban. Azért, hogy minél jobban megértse Ninjutsu lényegét minden évben ellátogat Japánba és együtt tréningezik a Soke-val és legjobb tanítványaival, Yukio Noguchi-val, Toshiro Nagato-val, Hiroshi Nagase-val, Hideo Seno, Someya Ken'Ichi-vel, Isamu Shiraishi-vel és Oguri Koich-val.
Dean Rostohar a tanításai során igyekszik mindent a legjobb tudása szerint átadni a tanítványainak, hogy azok minél jobb harcosok, és emberek legyenek.

1991-től, a Horvátország függetlenségéért folytatott háborúban tagja volt egy speciáli bevetési egységnek. 1994-ben súlyosan megsérült, de még 1999-ig az "ALFA" egység tagja volt. Jelenleg tagja a Nemzetközi Rendőr Szervezetnek (IPA) a tagja, valamint 2001-óta vezető oktatója a SPECWOG TEAM-nek.

Seishin

Kettlebell

ACELFULLANK

GLOCK

PENTANET

Minden jog fenntartva! Bebők László 2003-2008 | Hivatalos webszolgáltatónk a Netalfa Kft.