Gyakorolj keményen, harcolj könnyedén!

Kezdőoldal

MENŰ

Bujinkan

Bujinkan szabályzat

Fokozatok és jelölésük

Tenchijin Ryaku no Maki

Ninjutsu

Életrajzok

O Sensei

Soke

Shihan Dean Rostohar

Kilenc tradíció

Togakure Ryu

Gyokko Ryu

Shinden Fudo Ryu

Takagi Yoshin Ryu

Kukishinden Ryu

Koto Ryu

Gikan Ryu

Kumogakure Ryu

Gyokushin Ryu

Dr. Masaaki Hatsumi Soke
(1931-)

SokeMasaaki Hatsumi 1931 december 2-án született Noda városban Chiba tartományban. Hét évesen kezdett a harcművészetekkel foglalkozni, először Kendo-val majd később Aiki Jutsu-val, Judo-val, Shito Ryu-val. Tanult még Shinden Ryu Jujutsu-t Yashiro Sensei-el, Shindo Tenshin Ryu-t és Asayama Ichiden Ryu-t Ueno Takashi Sensei-el aki tanított még neki Kobujutsu Juhappan-t is. Mindegyik iskolából elérte a mester fokozatot. Jártasságot szerzett még a nyugati boksz, futball és a gimnasztika területén is. Elvégezte a drámaművészeti és orvosi csontmasszás szakot a Meiji egyetemen Tokióban. Folytatta a tanulmányait az orvostudományok és a kiropraktika területén. Később egy kiropratktikával foglalkozó klinintkát vezetet Noda városban.
1957-ben mikor 26 éves volt találkozott Toshitsugu Takamatsu-val akit Mongol Tigrisnek hívtak. A Ninpo Taijutsu legendás tanára személyes tanítványává fogadta. 15 éven keresztül minden hétvégén 15 órát utazott keresztül Honshu szigetén Kashiwabara városába, hogy találkozhasson tanárával és tanulhasson. Hatsumi azt mondta, hogy a tréning Takamatsu-val hihetetlen volt, és állandóan olyan érzése volt a "kard pengéje alatt sétál". Miután teljesítette a Sakki tesztet Takamatsu Sensei neki adta kilenc iskola Menkyo Kaiden -ét. Egy évvel halála elött Takamatsu azt mondta Hatsumi-nak, hogy megtanít neki mindent amit tud. 15 év tanítás után elhatározta, hogy Hatsumi lesz a következő Soke (örököse és nagymestere a kilenc iskolának).
  • Togakure Ryu
  • Gyokko Ryu
  • Shinden Fudo Ryu
  • Tagaki Yoshin Ryu
  • Kukishinden Ryu
  • Koto Ryu
  • Gikan Ryu
  • Kumogakure Ryu
  • Gyokushin Ryu


Hatsumi Soke alapított egy iskolát és mestere tiszteletére melyet elnevezett Bujinkan Dojo-nak, jelentése: Isteni Harcos Edzőhelye. Ma a Bujinden Honbu Dojo a Bujinkan központi Dojo-ja Noda városban van. Hatsumi Soke 20 éven keresztül beutazta a Világot és szemináriumokon tanított amelyeket Tai Kai -ak hívnak. Ma már csak Japánban tart tréningeket és szemináriumokat. Munkájának és tanításának elismeréséül nagyon sok elismerést kapott számos ország hadseregétől, rendőri szervétől és állami intézménytől. 1986-ban a Black belt magazintól megkapta a legjobb tanár címet. Munkájáért elismerést és áldást Kapott II. János Pál Pápától (eddig egyedül a harcművészetek gyakorlói között) és egy érmesorozatot és elismerést a Japán Császártól és a Japán Kormánytól. Hatsumi Soke a csontgyógyászat doktora és számos díszdoktori cím birtokosa. A Soke úgy is ismert, mint Nihonga festő. Számos kiállítást tartott más a Ginza - Nagai Galériában. Ma Hatsumi Sensei egyike a legjobb harcművészeknek és a Japán Kormány Nemzeti Kincseként tartja nyilván és kitüntette a művészetek és harcművészetek területén tett munkájáért.

Seishin

Kettlebell

ACELFULLANK

GLOCK

PENTANET

Minden jog fenntartva! Bebők László 2003-2008 | Hivatalos webszolgáltatónk a Netalfa Kft.