Gyakorolj keményen, harcolj könnyedén!

Kezdőoldal

MENŰ

Dojo

Kapcsolat

Első lépés

Mesterek

Bebők László

Első lépés

Gyakran előforduló kérdés a Ninjutsu iránt újonnan érdeklődőktől, hogy hány éves kortól és kik járhatnak edzésekre, milyen felszerelésre van szükség stb..
Igyekszem néhány mondatban összefoglalni, hogy kik lehetnek a Dojo tagjai, kik látogathatják az edzéseket.

A tréningeket bármikor meg lehet nézni, be is lehet állni. Hosszú szárú nadrág, és hosszú ujjú tréning felső viselése ajánlott. A tréningeken fekete karate gi-t (karate ruha) és tabi-t (tradicionális Japán cipő) használunk, amit ha valaki komolyan gondolja a Dojo tagságot és a tréningeket, 3 hónap után kell beszerezni.
És most egy pár szót arról, hogy mennyire kell komolyan venni a tréningeket, illetve a Dojo tagságot. A Ninjutsu harcművészet, és én igyekszem a tréningeket ennek szellemében tartani, és az elvárások is ehhez mérten vannak megalkotva, természetesen a kor követelményeinek figyelembe vételével. Ezért két alapvető kitételnek kell megfelelni a jelentkezőnek: az egyik a büntetlen előélet, a másik a 14. életév betöltése. A büntetlen előélet úgy gondolom, nem szorul különösebb magyarázatra. A 14. életév magyarázata az, hogy harcművészetek megértéséhez szükség van egy bizonyos fokú emberi érettségre és a Harcos szívére és ennek első lépése a felnőtté válás. Ha valaki 14 évesen elkezdi a tréningeket 19, 20 éves korára elérheti Sho Dan (Első Dan) fokozatot. Így mire az illető rálép a felnőtté válás útjára megfelelő technikai tudással rendelkezhet.


Tatabánya, 2007. április 2.

Bebők László Shidoshi-Ho

Seishin

Kettlebell

ACELFULLANK

GLOCK

PENTANET

Minden jog fenntartva! Bebők László 2003-2008 | Hivatalos webszolgáltatónk a Netalfa Kft.